De dansschool voor dansplezier en kwaliteit!
     

Latin Sensation

Bij Dance & Move is het mogelijk om kennis te maken met de Salsa, Bachata, Kizomba en Merengue in één danscursus onder de naam "Latin Sensation". 

Daarnaast kun je er voor kiezen om een aparte cursus te kiezen in één van de disciplines.

Salsa
Salsa is een zeer populaire dans van hoofdzakelijk Cubaanse oorsprong. De naam komt van een populair radioprogramma gesponsord door een fabrikant van pikante tomatensaus. De dans is meer sensueel en pikanter dan de meeste andere Latijns Amerikaanse dansen, echter is de naam Salsa hier niet uit voort gekomen.

Salsa is geen statische stijl maar legt de nadruk op beweging. Dat betekent ook dat er geen vaste volgorde is waarin wordt gedanst. De man leidt en bepaalt aan de hand van de muziek de figuren. Er wordt niet over de vloer bewogen maar alles wordt ter plaatse gedanst. Ingewikkelde figuren met de armen zijn typisch voor de Salsa. De voeten doen alleen de basispas met enkele beperkte varianten.

Bachata
Bachata wordt met een partner gedanst (man met vrouw, soms vrouw met vrouw). Op verschillende plaatsen in de wereld wordt Bachata op verschillende manieren gedanst. Er zijn geen strakke regels.

Op dansscholen wordt geleerd om op de eerste tel van de maat te beginnen, waarmee de muziekmaat (van vier tellen) samenvalt met de dansmaat. Echter, Dominicanen beginnen behalve op de eerste tel vaak ook op de tweede tel en soms op de derde. Dit kan o.a. afhangen van de baslijn. 

Kizomba
Kizomba dans en muziekstijl die in de jaren tachtig (de muziek ontstond mogelijk al in de jaren zeventig) in Angola is ontstaan. Het is vooral bekend door de romantische en sensuele manier van dansen waarbij de vrouw licht tegen de man aanleunt en zich op die manier door hem laat leiden. Kizomba is verwant aan semba maar heeft een trager ritme. De muziek is verder beïnvloed door de zouk uit de Franse Antillen en de kompa uit Haïti.

Merengue
Merengue is een dansstijl die evenals de Bachata afkomstig is van de Dominicaanse Republiek. Het tempo ligt hoger dan dat van salsa en de basis-danspas is eenvoudiger (1,2,1,2 versus 1,2,3,(4),5,6,7,(8) in de salsa). Nog hoger ligt het tempo bij de zogenaamde hot Merengue: die heeft wellicht het snelste ritme van alle Latijns-Amerikaanse muziekstijlen en dansen.


LESROOSTER "LATIN SENSATION"

Zondag:
18.00 uur tot 19.00 uur

Donderdag:
20.30 uur tot 21.30 uur

LESROOSTER "SALSA"

Zondag:
14.00 uur tot 15.00 
uur

LESROOSTER "BACHATA"

Zondag:
15.00 uur tot 16.00 
uur

LESROOSTER "KIZOMBA"

Zondag:
16.00 uur tot 17.00 
uur

LESROOSTER "MERENGUE"

Zondag:
17.00 uur tot 18.00 uur


Salsa, Kizomba, Merengue, Bachata, Tilburg